Vindar och Lokaler

Konvertera lokal i bostadsrättsförening

Allt vanligare

Att konvertera en lokal till bostadsyta i bostadsrättsföreningar har blivit allt vanligare i takt med att bostadsmarknadens utveckling i våra större städer har sprungit ifrån hyresmarknaden för affärslokaler. Fler föreningar ser möjligheten till en intäkt som kan göra skillnad, samtidigt som man får fler medlemmar att dela ansvarsuppdraget i styrelsen.

Pengarna som frigörs i upplåtelsen då man konverterar en lokal i en bostadsrättsförening kan ofta göra det möjligt att betala av lån, bekosta framtida underhållsbehov eller rusta upp andra delar av fastigheten. I förekommande fall kan en konvertering även skapa förutsättningar för sänkta avgifter, eller göra att en oäkta förening uppnår skattemässig status som äkta bostadsrättsförening.

I samband med att man konverterar en lokal i en bostadsrättsförening är det även vanligt att andra arbeten utförs för att säkra att de nya lägenheterna möter modern standard utan att försämra några av fastighetens funktioner för befintliga medlemmar. I många fall kan man med fördel utföra andra upprustningsarbeten medan det finns manskap och projektledning på plats. Det kan röra sig om fasadrenoveringar, förbättring av ventilation eller förlängning av hiss och renovering av trapphus.

Det är viktigt att välja en entreprenör som har gedigen byggexpertis och bevisad erfarenhet såväl som kunskap om bostadsmarknadens trender och ett nätverk som täcker in alla de kompetenser som behövs för att ett konverteringsprojekt ska lyckas. Förutom de olika kompetenser som involveras i själva utförandet behövs duktiga arkitekter, inredningsdesigners, projektledare och ett helhetsgrepp som ser till att avlasta styrelsen och minimera besväret för övriga medlemmar.

Kompetens som betryggar

Vi på VL Fastighetsutveckling är specialister på bostadsutveckling inom befintlig fastighet, och har ett flertal prisrekord på några av Stockholms bästa adresser i ryggen. Vi har hjälpt bostadsrättsföreningar att konvertera lokaler inom befintlig fastighet till moderna bostäder under mer än tio års tid. Med oss får ni en partner som kan guida er genom de valmöjligheter och avvägningar som finns på varje steg längs vägen, och som vet hur ert projekt bäst kan optimeras både ur värde- och nöjdhetssynpunkt.

Har er bostadsrättsförening planer pa att konvertera en lokal, kontakta oss for en initial dialog!